banner

RANSOM RIGGS 

Ransom Riggs groeide op in Florida. In zijn jeugd maakte hij samen met vrienden knotsgekke films in hun achtertuin. Verder maakten ze de tijd zoek met snorkelen en over de hitte klagen. Hij studeerde Engels aan het Kenyon College en film aan de University of Southern California. Ransom Riggs is getrouwd en heeft een kat. Hij woont in Los Angeles. Hij maakt nog steeds films, die te zien zijn op zijn YouTubepagina www.youtube.com/ransriggs. Hij houdt ervan naar exotische landen te reizen en klaagt nog altijd over de hitte. Trailer op www.youtube.com/ransriggs

Inspiratie voor het boek:
"Ik heb geen idee waar de meeste van mijn ideeën vandaan komen, maar ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ is op een bijzondere wijze ontstaan. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van vintage snapshots - het soort dat je in losse stapels op de meeste rommelmarkten kunt vinden voor vijftig cent of een euro per stuk. Het was gewoon een toevallige hobby, niets serieus. Maar ik merkte op dat de vreemdste en meest intrigerende foto’s altijd foto’s van kinderen waren. Ik begon me af te vragen wie deze vreemd uitziende kinderen waren en wat het verhaal achter de foto was. Helaas waren de foto’s oud en anoniem en kon ik dit onmogelijk achterhalen. Dus daarom dacht ik: als ik hun echte verhalen niet te weten kan komen, dan verzin ik ze!"

Debuut Young Adult:
"Om eerlijk te zijn heb ik niet specifiek gekozen om voor tieners te schijven, maar nu ik bekendsta als een ‘Young Adult’ auteur, ben ik er erg blij mee. Ik hou van de energie en het enthousiasme van de lezers, en bovendien zijn er niet veel beperkingen in de onderwerpen waar je over wilt schrijven. Ik hou van het schrijven over bijzondere en semi-fantastische dingen en ik denk dat ik dat nog heel lang zal doen!"

Verfilming ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’
"In de afgelopen vierendertig weken zijn er heel wat geweldige dingen gebeurd, helemaal geweldig is bijvoorbeeld dat de verfilming van Mevrouw Peregrine is geëvolueerd van een vage schittering in het oog van 20th Century Fox naar een echt project met Tim Burton als regisseur en Jane Goldman als scenariste – zij schreef eerder o.a. X-Men: First Class, Kick-Ass en The Woman in Black. (Veel mensen vragen me trouwens of ik het vervelend vind dat andere mensen de adaptatie van mijn boek herschrijven/regisseren, omdat ik zelf ook films maak en scripts schrijf. Maar als Tim Burton en Jane Goldman het regisseren en schrijven voor hun rekening nemen, is het antwoord eenvoudig: Helemaal Niet.)"